Jak można zarabiać na stronie opartej o CMS Wordpress?
Istnieje system pozwalający na uzyskiwanie pieniędzy ze stron www. W ramach współpracy należy dodać stronę i umieścić na niej kod. Nie jest to skomplikowane, ale jeśli ktoś nie korzysta na codzień z klienta ftp, ani nie edytuje kodu strony, to lepiej zgłosić stronę do fachowców, aby tamci kod zainstalowali.
2016-07-26, 13:45

Ci którzy sami chcą zamieścić kody na swoje stronie muszą wykonać poniższe czynności. Po dodaniu adresu strony, do wyboru jest opcja z www i bez, należy kliknąć "umieść kod na stronie" i przejść do sekcji "Wordpress", pobrać archiwum i rozpakować je np. za pomocą programu 7 zip. Wgrać katalog numeryczny do głównego folderu przez ftp i uwaga, zmienić prawa dostępu na 777.

Potem należy zalogować się do swojej strony opartej na Wordpress i w sekcji "wygląd" wybrać edytor, mając wybrany aktualnie używany szablon, przejść do pliku hader.php i zamieścić pierwszy kod, a następnie kliknąć "zaktualizuj". Drugi kod, to ten od którego zależy gdzie będą się wyświetlały linki z opisami, można go zamieścić tuż pod tym pierwszym, albo przejść do pliku sidebar.php i wybrać odpowiednie dla siebie miejsce. Znów należy kliknąć "zaktualizuj".

W systwemie natomiast należy potwierdzić zamieszczenie kodu, klikając ok. Rozpocznie się indeksacja i moderacja, wówczas okaże się, czy strona zostanie zaakceptowana, czy nie.

Takim sposobem, można zarabiać codziennie, określoną kwotę, za rozmieszczone przez system do seo linki. Wypłaty już od 50 zł. Proces indeksacji i moderacji oraz akceptacji strony lub nie jest przeprowadzany dość szybko, bo w ciągu 24-48 godzin. Jeśli zdarzy się, że strona zostanie odrzucona, nie należy się tym zrażać, bo moża będzie ponownie dodać ją za 30 dni. Warto w tym czasie dodawać nowe treści na swoją stronę i sprawdzić, czy została zgłoszona do wyszukiwarki, aby zaczęła się już indeksować.