Jak stworzyć biznes działający latami za 1 tys złotych lub mniej?
Biznesy, koszty, faktury rachunki. Czasem samochody dostawcze, czasem patenty i opłaty franczyzowe. Czynsze za wynajęte sklepy i magazyny. Tak kojarzymy biznes w tradycyjnej formie.
2015-11-28, 20:02

Jaki biznes za 1 tys zł lub mniej

Opcji jest kilka, można założyć Start up, albo e-biznes. Start up polega na użyczeniu osobowości prawnej przez inną firmę. To taka „podfirma” w firmie. Ma ona oddzielny rachunek finansowy, prowadzoną oddzielną księgowość oraz działa na tych samych zasadach i z tą samą odpowiedzialnością, co w przypadku firmy tradycyjnej. Z tym, że nie istnieje zarejestrowana działalność na daną osobę, a tylko umowa ze Start up. Chodzi tu o wypróbowanie swojego pomysłu, stworzenie swojej firmy „na próbę”.

E-biznes, czyli prowadzenie firmy przez internet, ale sprzedającej usługi lub produkty online, czyli w wersji elektronicznej. Nie mylić z prowadzeniem biznesu tradycyjnego w połączeniu z np. portalem, blogiem lub sklepem internetowym. Sam sklep internetowy, to e-biznes, ale sklep stacjonarny i wsparcie sprzedaży przez internet, to coś innego.

Jak stworzyć plan działania w e-biznesie? Jak sporządzić biznesplan? Jak uruchomić swój system sprzedażowy? Jak dopełnić formalności? Jak zorganizować promocję swoich produktów lub usług? Jak się przygotować na zmiany rynkowe? Jak stworzyć firmę, która nie upadnie po pięciu latach? Co robić samemu, a czego lepiej nie?

Na te wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź w kursie e-biznesu. Stworzył go i prowadzi człowiek, który od wielu lat prowadzi własny, działający e-biznes na skalę ogólnopolską. Więc w Jego kursie teoria łączy się z praktyką. Skorzystasz?